February Books


february booksMulte au fost începute în februarie dar au de așteptat până-n martie pentru a fi trecute pe listă. Fără alte introduceri, în 02.2013 am citit (și terminat):

  • Lewis Carroll – Alice în Wonderland – e mai bună în engleză, jocurile de cuvinte cu paronime sunt geniale. Iar Alice, am observat pentru prima oară, nu e tocmai sănătoasă în al ei căpșor.
  • Kant – What is Enlightenment – a îndrăzni să cunoști, pe scurt.
  • Rousseau – Discourse on the Arts and Sciences – Rousseau a fost tare tupeist. Și-a citit primul discurs în fața Academiei, denigrând arta și știința, spunându-le, practic, interlocutorilor lui că ei reprezintă tot ce e greșit la societate. Dar a zis-o atât de frumos și de logic încât l-au premiat. Bun băiat.
  • Lorena Lupu – Dona Juana – o reinterpretare centrată în jurul unei femei, scrisă de o femeie. Prin urmare e exact cum trebuie, erotic – fără să descrie prea clar și să strice farmecul, sensibil – fără să devină siropos, despre dragoste – în incredibil de multele ei forme. În plus, niște droguri, niște travesti, niște muzică, o copertă superbă, o prefață frumoasă și o postfață-interviu. E de citit, adică.
  • Nathaniel Hawthorne – The Artist of the Beautiful – O povestire superbă, construită pe contraste, despre artist vs. lumea pragmatică, despre cât de ușor poate devia de pe drumul său și cât de repede se poate întoarce, despre introducerea spiritului în materie. Am devorat-o.

P.S. Mărțișor frumos, gagicilor!